Traditional London Townhouse Becomes Modern Home for a Cellist

Homeowners of a standard London townhouse enlisted the assist of Unagru Architecture Urbanism to transform it into a modern, light-weight-stuffed Residence for a Cellist with sufficient area for a musical quartet to practice. The 3-tale townhouse underwent an in depth refurbishment, which involved structural do the job, a renovation, and an extension with direct obtain to the backyard. To carry the household into modern-day occasions, a considerably-desired half toilet is included to the ground flooring, along with other necessities, like a laundry cupboard, new principal bedroom with an ensuite lavatory, an office environment, and tons of storage.

light interior of townhouse extension looking up to round skylight

A single-tale, floor flooring extension in the again results in a flexible living place for soothing, eating, and rehearsing. Flooring-to-ceiling sliding glass doors span the again wall featuring garden sights and effortless access to the patio. 1 of the most statement-generating designs in the new addition is the circular skylight that draws pure gentle into the interior.

light interior of modern living room with large round skylight and man putting book on shelf

interior shot of part of grey sofa and coffee table in front of sliding glass doors with curtains

closeup shot of modern white bookcase and sliding glass doors with curtains

exterior patio view of modern london townhouse extension

Atop the extension is a wildflower environmentally friendly roof that can help decrease the chance of flooding when it rains.

interior view of light living room with chair and dining table under large white skylight

A triangle construction in the middle of the ground flooring provides fascinating angles though hiding the bathroom, a closet, and staircase. It also breaks up sight traces from the front of the household in buy to supply privateness to the back and back garden. The dining desk can be moved to the facet to make home for the musicians to rehearse.

zigzag hallway of light interior of modern extension

Light-weight oak floors and matching cabinetry, together with tough lime plastered white partitions make a minimalist and tranquil fool on the floor floor.

interior view down light wood clad hallway leading to staircase

The kitchen is at the entrance of the house semi-enclosed in a wood and glass box future the entrance doorway. Sliding doorways open up it up to the dwelling space.

partial shot of modern kitchen

peering through doorway of modern bathroom

view of man climbing stairs

narrow wooden staircase view

interior view of modern bedroom with views to bathroom and white staircase

The rooftop terrace can be arrived at by way of a new custom steel staircase and electrical roof hatch.

rooftop deck view with built-in seating

view looking down from rooftop patio

Photographs by Nick Dearden.

Caroline Williamson is Editorial Director of Layout Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can commonly be uncovered searching for vintage wares, accomplishing New York Instances crossword puzzles in pen, or remodeling playlists on Spotify.

Leave a Reply